Kwade Margriet Hermans niet te spreken over Tom Waes: "Moet dat nu écht?" Vlaamse celebs
Vlaamse celebs

Kwade Margriet Hermans niet te spreken over Tom Waes: "Moet dat nu écht?"

Kwade Margriet Hermans niet te spreken over Tom Waes: "Moet dat nu écht?"

Sinds VRT aan de grote ontslagronde begonnen is, werden onder anderen Geena Lisa, Saartje Vandendriessche en Tomas De Soete al aan de deur gezet. En dat terwijl er genoeg andere populaire gezichten zijn die telkens opnieuw een peperduur contract aangeboden krijgen.

Niels Destadsbader krijgt de laatste tijd bakken kritiek over zich heen omdat hij jaarlijks minstens 400.000 euro bruto verdient bij de VRT, maar amper op de buis te zien is. Maar hetzelfde kan gezegd worden over Tom Waes. Met minstens 700.000 euro bruto per jaar is hij de meeste betaalde medewerker van de openbare omroep. “Ze blijven rare strategische beslissingen nemen bij de VRT”, haalt Margriet fel uit in Dag Allemaal.

“Ze blijven maar mensen naar voren schuiven die niet sterk overkomen. Da’s goed voor een quizje, maar je wilt als kijker weleens iets méér”, vindt de zangeres. Tom Waes is daar volgens Margriet één van. Ze is dan ook niet te spreken over de presentator. “Moet Tom Waes nu echt een exclusiviteitscontract hebben om weer op wereldreis te mogen gaan? Och, hij kan er maar gelukkig mee zijn”, zegt ze gefrustreerd.

“Al bij al zijn het reële vergoedingen voor heel populaire figuren. Maar ze doen er te weinig mee. Mensen met exclusiviteitscontracten moeten anders ingezet worden”, denkt Margriet er het hare van. Ze begrijpt er duidelijk helemaal niets van. “Ik vraag me af wat het VRT-management drijft. Radio2 zijn ze ook aan het torpederen”, aldus de zangeres.

Populair

Laatste nieuws