-->

Kwade Koen Wauters houdt geen blad voor de mond: "Heeft heel de boel bedrogen"

Kwade Koen Wauters houdt geen blad voor de mond:
Zaterdag 17 December 2022 - 13:30   I   Foto: Photonews   I   door Redactie

Koen Wauters keek er erg hard naar uit om opnieuw deel te nemen aan de Dakar-Rally, maar hij zal dit jaar toch moeten thuisblijven. In een nieuw interview vertelt hij wat er juist aan de hand is.

Koen Wauters maakte eerder al het trieste nieuws bekend dat hij dit jaar niet meer zal deelnemen aan de Dakar-Rally. Het zou de veertiende keer zijn dat Koen deelnam, maar op het laatste moment kreeg zijn team slecht nieuws te horen. Zijn auto werd namelijk afgekeurd, ondanks dat er al een pre-keuring had plaatsgevonden.

“Wel balen ja, dat we niet kunnen meedoen. Dat stond niet in onze plannen”, vertelt Koen aan Het Laatste Nieuws. Hij onthult ook meteen hoe dit heeft kunnen gebeuren. “Die man die de pre-keuring is komen doen, heeft ons en vele andere teams bedrogen”, bekent hij. Die man deed zijn keuring en bevestigde dat alles conform is, maar dat bleek toch niet zo te zijn.

“Op de keuring in Zuid-Frankrijk zeiden ze: ‘Ça ne passe pas’. Dit was niet goed, dat was niet goed", vertelt hij. Koen heeft toen meteen de man van de pre-keuring erbij gehaald, maar die is toen gaan lopen. “Die heeft zich cash laten betalen, dus die heeft eigenlijk gewoon de boel helemaal bedrogen”, besluit hij. 

TAGS  I  Koen Wauters