Fans gaan zwaar uit de bocht: Standard-Anderlecht definitief stopgezet Sport
Sport

Fans gaan zwaar uit de bocht: Standard-Anderlecht definitief stopgezet

Fans gaan zwaar uit de bocht: Standard-Anderlecht definitief stopgezet

Dat de wedstrijden tussen Standard en Anderlecht altijd redelijk beladen zijn, weet iedereen. Vrijdagavond liep de Clasico evenwel volledig uit de hand, en dat kwam door de supporters van paars-wit.

Scheidsrechter Erik Lambrecht moest de wedstrijd verschillende keren staken omdat de Anderlecht-fans vuurpijlen en rookbommen op het terrein gooiden. Na iets meer dan 25 minuten spelen vlogen er opnieuw vuurpijlen op het veld en besliste Lambrechts om de match te staken.

Na een onderbreking van tien minuten werd de match opnieuw op gang getrokken. De stadionspeaker liet weten dat bij nog een incident de topper definitief zou gestaakt worden.

Update 12/4 - 21:15

Vlak na de onderbreking kreeg Standard na ingrijpen van de VAR een strafschop en werd Kara met een tweede gele kaart naar de kant gestuurd. Mpoku trapte de elfmeter tegen de netten en dat was voor enkele paars-witte heethoofden hét signaal om opnieuw vuurpijlen naar beneden te gooien.

Lambrechts overlegde even met zijn assistenten en besliste om de match definitief te staken. Het spreekt voor zich dat dit nog een serieus staartje zal krijgen.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws