-->

Pedro Elias moet zwaar overlijden verwerken: "Ik kan dit niet"

Pedro Elias moet zwaar overlijden verwerken:
Maandag 19 December 2022 - 17:00   I   Foto: SBS   I   door Redactie

Vanavond kan je genieten van een gezellig tv-avondje met de tweede aflevering van ‘Het huis’ op Eén. Deze keer leren we de mens achter tv-gezicht Pedro Elias een pak beter kennen. En nu blijkt dat hij al een serieuze rugzak met zich meedraagt.

Pedro’s passage in ‘Het huis’ is presentator Eric Goens enorm bijgebleven. “Hij was en is heel speciaal”, zei hij eerder al in Het Laatste Nieuws. “Dat is een weliswaar lief en aaibaar, maar vooral ongeleid projectiel. Dat geloof je niet.” Dat belooft goede tv op te leveren. De veelzijdige Pedro laat zich van zijn meest emotionele kant zien.

In de fotokamer breekt hij meteen bij een foto van het familiegraf in de Pyreneeën, waar zijn vader begaven ligt. Pedro is het graf nog niet gaan bezoeken. “Ik kan het niet”, geeft hij eerlijk toe. Hij heeft het verlies van zijn papa duidelijk nog geen plaats kunnen geven. “Als ik ernaartoe ga, besef ik dat hij echt dood is. En ik heb zijn overlijden nog niet aanvaard”, wil hij er nog over kwijt.

“Uiteraard was ik erbij toen zijn asse is bijgeplaatst. Maar sindsdien ben ik er niet meer geweest. Ik voel me daar schuldig over”, aldus Pedro. Zijn vader stierf in 2019 op 83-jarige leeftijd. De kijkers kennen Pedro Elias senior misschien nog uit ‘Control Pedro’, waarin hij wel vaker eens opdook.

Pedro Elias' vader in 'Control Pedro', Bron: SBS

TAGS  I  Pedro Elias  I  Het huis