Meyrem Almaci haalt keihard uit naar N-VA en Bart De Wever: "Altijd ligt de schuld bij een ander" Politiek
Politiek

Meyrem Almaci haalt keihard uit naar N-VA en Bart De Wever: "Altijd ligt de schuld bij een ander"

Meyrem Almaci haalt keihard uit naar N-VA en Bart De Wever: "Altijd ligt de schuld bij een ander"

Meyrem Almalci, voorzitster van Groen, is niet mals voor Bart De Wever in Het Laatste Nieuws. Ook zijn partij de N-VA krijgt ervan langs.

"N-VA is letterlijk en figuurlijk de partij van de stilstand geworden. Van een machtig man als Bart De Wever valt me dat tegen. In een turbulente wereld als deze is er net nood aan leiders die een visie op lange termijn durven uit te spreken en de ruggengraat hebben om er draagvlak voor te verzamelen", vertelt Almaci.

"Die moed en die visie ontbreken vandaag. Nochtans leert de praktijk dat de kiezer dat wel degelijk beloont. In Gent hebben wij een enorme overwinning geboekt, nadat Filip Watteeuw durf had getoond met zijn circulatieplan."

"N-VA is gebiologeerd door ons. En ik snap dat wel. Wij zitten vandaag in het hart van de verandering, niet zij. N-VA is 15 jaar aan de macht en al 15 jaar zie je hetzelfde patroon: voor alles wat misloopt, leggen ze de schuld bij een ander. En elke verkiezing hebben ze een nieuwe vijand nodig om te maskeren dat ze er zelf weinig van bakken. Ik vraag me af hoe lang je daarmee kan blijven wegkomen?"

Populair

Laatste nieuws