-->

VTM Nieuws reageert na heftige discussie tussen Wauters en Francken

VTM Nieuws reageert na heftige discussie tussen Wauters en Francken
Dinsdag 11 December 2018 - 18:48   I   Foto: VTM   I   door Redactie

VTM Nieuws heeft zich geëxcuseerd bij Theo Francken. Het kwam gisteren tijdens het nieuws tot een verhitte discussie tussen de voormalige staatssecretaris voor Asiel en Migratie en nieuwsanker Stef Wauters.

"U schreef in uw boek, dat uitkwam voor de verkiezing, Dat pact zal niet bindend zijn, hoogstens een wollige tekst”, zei Wauters. “Nee. Dat is niet waar”, beet Francken terug. Beide heren probeerden vervolgens in een verhitte discussie hun gelijk te halen.

“U haalt alles door elkaar", zei Francken. De verklaring van Marrakech, getekend in mei in de Afrikaanse conferentiehoofdstad Marrekech, gaat over het Rabat-proces. Dat is een samenwerking tussen Europese en Afrikaanse lidstaten over terugkeer (...) laten we niet alles op een hoopje gooien.”

VTM Nieuws erkent nu de vergissing. “In ons studiogesprek van gisteravond met Theo Francken, verwees Stef naar een passage in het boek van Theo Francken ‘Continent zonder grens’ over Marrakech op pagina 226. Op die pagina staat letterlijk: ‘Dat maakt dat akkoorden sluiten via fluwelen diplomatie, zoals nagestreefd op de EU-Afrika-toppen in Cotonou, Valetta en recent ook Marrakech, een quasi onmogelijke oefening is. Er zal weliswaar een wollige tekst op papier gezet kunnen worden maar die zal niet bindend zijn (…).’” Francken reageerde kort op Twitter: "Grande".

TAGS  I  Theo Francken