-->

Zo gaat het met Werner De Smedt uit 'Familie' na spoedoperatie: "Een martelgang"

Zo gaat het met Werner De Smedt uit 'Familie' na spoedoperatie:
Vrijdag 30 December 2022 - 15:00   I   Foto: VTM   I   door Redactie

Eerder deze maand werd ‘Familie’-acteur Werner De Smedt (Rudi) opgenomen in het ziekenhuis. Hij is amper 52 en moest nu al dringend onder het mes voor een nieuwe heup. In ‘Dag Allemaal’ geeft de acteur nu een update over zijn gezondheid.

“Ik sukkel al een heel jaar met m'n heup”, vertelde Werner enkele weken geleden in Dag Allemaal. “Toen ik stopte met roken, ben ik beginnen te lopen. Tijdens stretchoefeningen kreeg ik ineens pijn in mijn lies. Ik dacht dat het wel zou overgaan”, ging de ‘Familie’-acteur verder. Maar niets was minder waar. Plots raakte hij niet meer vooruit. “Het kraakbeen bleek helemaal weg.”

Een nieuwe heup was dus broodnodig. “Het was een martelgang, niet meer of minder. Hier móest iets aan gebeuren”, zegt Werner nu in het weekblad. Voorlopig kan hij zich enkel binnenshuis bewegen en gaat hij met krukken door het leven. Al is hij die liever kwijt dan rijk. “Maar ik heb er goede hoop op dat het snel zover zal zijn. De operatie is voorspoedig verlopen en ik stort me volop op de kinesitherapie die ik thuis krijg”, kan hij met een gerust hart zeggen. “Ik heb geen pijn meer, ik voel dat m'n stabiliteit terug is.”

De acteur heeft nog een heftige revalidatie voor de boeg, maar die zal gelukkig niet van al te lange duur zijn. “Omdat ik m'n prothese op redelijk jonge leeftijd heb laten plaatsen”, legt Werner uit. “Er zijn nog voldoende spieren aanwezig om de genezing vooruit te helpen, bij oudere mensen is dat vaak een probleem. Ik ben dus nog altijd heel blij dat ik de operatie nu heb laten uitvoeren.”

TAGS  I  Familie  I  Werner De Smedt