Nederlandse zangeres Merol blaast iedereen omver met indrukwekkend nieuws Buitenlandse celebs
Buitenlandse celebs

Nederlandse zangeres Merol blaast iedereen omver met indrukwekkend nieuws

Nederlandse zangeres Merol blaast iedereen omver met indrukwekkend nieuws

Merol, de Nederlandse zangeres die bij ons bekend raakte met hits als ‘Hou je bek en bef me’, maar vooral als finaliste van ‘De Slimste Mens ter Wereld’ in 2021, heeft zich aangesloten bij klimaatgroep Extinction Rebellion.

De klimaatkwestie houdt Merol al langer bezig. Tijdens het beantwoorden van enkele eindejaarsvragen in Knack, liet ze haar bezorgdheid nogmaals duidelijk merken. “Het lijkt soms een ver-van-ons-bedshow, maar door er meer over te lezen besef je dat we er middenin zitten”, vertelt ze in het weekblad.

Daarom heeft ze zich nu aangesloten bij Extinction Rebellion, een klimaatbeweging die wereldwijd actief is. “Omdat ik geloof in de kracht van geweldloze burgerlijke ongehoorzaamheid”, besluit de zangeres. “Bij dezen een warme oproep aan iedereen: ga de straat op.”

Merol wil zich duidelijk inzetten voor het klimaat. Bovendien roept ze ‘Het klimaatboek' van Greta Thunberg uit tot het beste boek van 2022. “Daarin zit ik echt te studeren met potlood en fluomarkers bij de hand”, aldus de ‘De Slimste’ én ‘De Allerslimste Mens’-kandidate.

Populair

Laatste nieuws