VRT zet ook Frank Deboosere aan de deur: "Hoe moet het verder zonder hem?" Vlaamse celebs
Vlaamse celebs

VRT zet ook Frank Deboosere aan de deur: "Hoe moet het verder zonder hem?"

VRT zet ook Frank Deboosere aan de deur: "Hoe moet het verder zonder hem?"

Onlangs moesten Geena Lisa, Saartje Vandendriessche, Tomas De Soete en tientallen andere medewerkers afscheid nemen van de VRT. Ook Frank Deboosere is binnenkort aan de beurt. Hij werd niet ontslagen door besparingen, maar moet volgend jaar wel met pensioen.

Weerman Frank Deboosere wordt dit jaar 65 en dat betekent dat maar één ding: verplicht met pensioen. Zo gaat het nu eenmaal bij de VRT. In het voorjaar van 2023 moeten we helaas afscheid nemen van één van de meest iconische tv-figuren van het land. “De VRT heeft laten weten dat er geen vervolg komt aan zijn verhaal. Hij moet dus net zoals Martine Tanghe en Michel Wuyts de Reyerslaan verlaten”, zegt showbizzjournalist Mark Coenegracht in de HLN-podcast ‘De Mediawatchers’.

“Hij heeft een groot, pijnlijk moment voor zich. Frank heeft al gevraagd om zijn rol nog deeltijd te mogen vervullen, maar daar hebben ze hem vriendelijk voor bedankt”, weet de journalist te vertellen. “Maar hoe moet dat verder zonder hem? Sabine (Hagedoren, red.) en Frank, dat is zoals de bomma en de bompa, die mag je niet scheiden. Het lijkt me niet gemakkelijk om hem zomaar te vervangen”, besluit Coenegracht.

“Ik hoop stiekem dat hij opgepikt wordt door DPG Media”, droomt showbizzjournaliste Desna Lespinoy luidop. “Het zou zo leuk zijn. Ik vind hem te goed om nu al afscheid te moeten nemen van het scherm. Hij is bij iedereen zo bekend, hij is dé Frank van het weer.” Sorry, Frank Duboccage.

Populair

Laatste nieuws