Enorme weersverandering op komst: Jassen mogen in de kast Royalty
Royalty

Enorme weersverandering op komst: Jassen mogen in de kast

Enorme weersverandering op komst: Jassen mogen in de kast

Momenteel is het nog erg koud en vannacht gaat het vriezen. Er is echter een hele omslag op komst in het weer. Het wordt erg zacht met temperaturen om een terrasje te gaan doen.

Vanavond kunnen er nog een paar lokale buitjes vallen, met in de Ardennen zelfs kans op enkele sneeuwvlokken, maar vannacht wordt het droog met brede opklaringen. Later in de nacht ontstaat er veel lage bewolking, vooral in de zuidoostelijke helft van het land. Het gaat opnieuw op de meeste plaatsen vriezen, tussen -3 of -4 graden in Hoog-België en -1 of 0 graden in Vlaanderen. Enkel aan zee blijft de temperatuur waarschijnlijk licht positief. De wind waait overwegend zwak uit noord tot noordoost.

De lage bewolking die 's nachts is ontstaan in de zuidoostelijke helft van het land, breidt zich geleidelijk uit over de andere streken. Geleidelijk breekt het wolkendek open en verschijnen er opklaringen. Op de meeste plaatsen blijft het droog. Enkel in het uiterste zuidoosten van het land is er in de voormiddag kans op wat lichte (winterse) neerslag. De maxima liggen tussen 5 en 8 graden ten zuiden van Samber en Maas en tussen 7 en 10 graden elders. De wind waait matig uit het noordoosten tot het oosten.

Zondagnacht krijgen we brede opklaringen, al drijven er wel hoge wolkensluiers over ons land. De minima liggen tussen 0 en -2 graden ten zuiden van Samber en Maas, rond +3 of +4 graden aan zee en tussen 0 en +2 graden in de andere streken. De wind waait meestal zwak uit noordoostelijke tot oostelijke richtingen.

Maandag begint de dag met veel zon. In de namiddag komt er wat bewolking maar het blijft toch vrij zonnig, behalve in het noorden en het noordoosten waar het bewolkter kan zijn. Het blijft droog. De maxima schommelen tussen 10 graden in de Ardennen en 14 of 15 graden in Vlaanderen. De wind waait matig uit het oosten.

Buien

Dinsdag komt er geleidelijk meer hoge bewolking opzetten vanaf de Franse grens. In de namiddag is het meestal zwaarbewolkt en op het einde van de dag verwachten we regen vanuit het zuiden. De maxima schommelen tussen 12 graden op de Hoge Venen en 17 graden in Vlaanderen. De wind is eerst matig uit het oosten en wordt later zwak uit het zuiden.

Woensdag sleept een storing over ons land. In de voormiddag is het zwaarbewolkt met nog regelmatig regen, maar in de namiddag wordt het geleidelijk droog met opklaringen en nog kans op een bui. De maxima schommelen tussen 9 en 15 graden, bij een zwakke veranderlijke wind.

Zon en zacht

Donderdag blijft het droog maar zwaarbewolkt. De maxima schommelen tussen 16 en 20 graden. De wind is zwak tot matig uit oost tot zuidoost. Vrijdag wordt het aangenaam met brede opklaringen en maxima iets boven 20 graden in het centrum van het land.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws