Riadh Bahri trekt zijn mond open over 'Journaal'-collega Hanne Decoutere Vlaamse celebs
Vlaamse celebs

Riadh Bahri trekt zijn mond open over 'Journaal'-collega Hanne Decoutere

Riadh Bahri trekt zijn mond open over 'Journaal'-collega Hanne Decoutere

Riadh Bahri mag zich sinds vorig jaar één van de vertrouwde nieuwsankers van het ‘VRT NWS Journaal’ noemen, Hanne Decoutere is dat al tien jaar. Daarom werd ze deze week in ‘Vrede op aarde’ - letterlijk en figuurlijk - in de bloemetjes gezet. Door Sven De Leijer, maar ook door haar collega Riadh.

Niets dan mooie woorden voor Hanne Decoutere. Vroeger nog “concurrenten”, nu de allerbeste vrienden. Riadh Bahri deelt op Instagram een prachtig archief aan kiekjes van hun vriendschap. “Sven De Leijer moest het me geen twee keer vragen. Of ik Hanne nog eens roze champagne wilde komen brengen in de studio van ‘Vrede op aarde’”, schrijft het nieuwsanker erbij. “Net zoals ik tien jaar geleden deed na haar eerste journaal. In september 2012. Toen stond ik in de coulissen van de journaal studio klaar om haar te verrassen.”

Tien jaar anker, dat betekent ook meer dan tien jaar vriendschap tussen Hanne en Riadh, die ook al een hele tijd op de nieuwsdienst werkte. “Van geboortes en communies tot trouwfeesten. Van uren lang bellen. Samen lachen en huilen. Knuffelen en graag zien. Samen werken. En vrienden worden”, gaat hij verder. “Ze was de eerste die het hoorde toen ik mocht beginnen presenteren. Ze begon te snotteren.”

“Vriendschappen zijn zeldzaam in de media… Echte vriendschappen”, stelt Riadh vast. “Ik ben haar 'Bahri beer’, zij is mijn 'lelijkaard'. Zij weet echt alles over mij. En ik denk - neen ik weet - ik alles over haar. Een grenzeloos vertrouwen. We zijn zo hard verschillend en net daarom klikt het zo wonderwel. Bij ons is alles vanzelfsprekend. Ja, raar hé? Maar echt alles.” Prachtig om te lezen dit. “Hanne, ik zie je graag. Op naar de volgende tien jaar. Bij de VRT. Maar vooral daarbuiten.”

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws