Michel Van den Brande uit ‘The Sky is the Limit’ opgepakt door de politie Vlaamse celebs
Vlaamse celebs

Michel Van den Brande uit ‘The Sky is the Limit’ opgepakt door de politie

Michel Van den Brande uit ‘The Sky is the Limit’ opgepakt door de politie

Michel Van den Brande, die je ongetwijfeld nog kent uit ‘The Sky is the Limit’, heeft zich serieus in de nesten gewerkt. Hij moest gisteren met de politie mee voor verhoor. Waarom? De bekende stellingbouwer heeft een meeuw doodgeschoten met zijn luchtdrukpistool.

Het gaat om een voorval van vorig jaar: Michel Van den Brande schoot een zeemeeuw dood met een luchtdrukpistool op zijn terras in Blankenberge. “Wanneer er weer duiven of meeuwen poepen op mijn terras, schiet ik ze weg”, geeft hij toe in Het Nieuwsblad. “Zo'n pluimpje kan nooit dodelijk zijn. Maar een van die beesten moet snel neergekomen zijn. En iemand verwittigde de politie.”

De ondernemer moest eigenlijk enkele maanden geleden al verhoord worden, maar kwam niet opdagen omdat hij dacht dat het om een grap ging. Tot hij onlangs opnieuw een uitnodiging in zijn brievenbus vond. Michel zou Michel niet zijn als hij een blad voor de mond nam tijdens het verhoor. “Ik deel u mee dat ik niet zal stoppen met die beesten weg te jagen. Ik kan u zeggen dat ik dagelijks op duiven en meeuwen schiet. En sinds ik op die beesten schiet, is mijn terras poepvrij”, staat gewoon te lezen in het verhoordocument.

De reden waarom de politie hier niet zo licht overgaat, is omdat meeuwen een beschermde diersoort zijn. Michel zal een dezer dagen dus een fikse boeten mogen verwachten. Maar hij denkt er nog steeds het zijne van. “Ik moest eens goed lachen. Gaan ze mij in den bak steken? Ik denk het niet, hé”, lacht hij.

Populair

Laatste nieuws