Tom Van Grieken: "Onze ongelofelijke zelfhaat is een groter gevaar dan de islamisering" Politiek
Politiek

Tom Van Grieken: "Onze ongelofelijke zelfhaat is een groter gevaar dan de islamisering"

Tom Van Grieken: "Onze ongelofelijke zelfhaat is een groter gevaar dan de islamisering"

Tom Van Grieken waarschuwt in een interview met De Zondag voor zelfhaat bij de Vlamingen. Dat ziet de voorzitter van het Vlaams Belang zelfs als een groter probleem dan islamisering.

"Weet u wat volgens mij het grootste gevaar is voor onze samenleving, groter dan de islamisering? Onze ongelofelijke zelfhaat. Alles wat van ons is, moet belachelijk gemaakt worden. Ik doe daar niet aan mee", zegt Van Grieken.

"Ik ben jaloers op alle volkeren die trots hun eigenheid uitdragen. Dat doet de Vlaming veel te weinig. Onze politieke elite verfoeit élk Vlaams gebruik."

"Nationalisme betekent voor mij "liefde voor het eigene". Vergelijk dat met een moeder die van haar kind houdt. Je wil dat kind beschermen. Een nationalist wil zijn volk beschermen."

Migratiestop

De vraag is wie in dit Vlaanderen mag wonen. "Wij pleiten voor een migratiestop, omdat de absorptiekracht bereikt is. Dat is één zaak. Maar wie hier woont, en Vlaming wil zijn, mag hier blijven wonen. Wie criminele feiten pleegt, profiteert van onze sociale zekerheid of een extreme vorm van de islam aanhangt, moet terug. Dat geldt voor iedereen met de dubbele nationaliteit."

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws