Tom Waes bijt van zich af na snoeiharde kritiek: "400.000 euro is een peulschil" TV en Radio
TV en Radio

Tom Waes bijt van zich af na snoeiharde kritiek: "400.000 euro is een peulschil"

Tom Waes bijt van zich af na snoeiharde kritiek: "400.000 euro is een peulschil"

Sinds kort kunnen we kijken naar ‘Het verhaal van Vlaanderen’. Het nieuwe Eén-programma van Tom Waes kreeg heel wat harde commentaar te verduren en daar reageert hij nu voor het eerst op.

Op 1 januari is het nieuwe programma ‘Het verhaal van Vlaanderen’ van start gegaan. In deze reeks duikt Tom Waes in de geschiedenis van Vlaanderen, maar nog voordat het programma begon, kwam er al heel wat kritiek. Mensen konden namelijk niet geloven dat het programma zo’n twee miljoen euro aan Vlaamse subsidies kreeg.

In ‘De afspraak’ vertelde hij deze week dat de subsidies nodig waren om een duur programma te kunnen maken voor een kleine markt. Hij erkent ook dat er tekorten zijn in het onderwijs, maar toch gaat hij niet akkoord met de stelling dat het geld beter gebruikt had kunnen worden. “Er is 3,8 miljard euro voor het onderwijs. 400.000 euro daarvan gaat naar ‘Het verhaal van Vlaanderen’”, legt Tom uit.

Vervolgens laat hij ook weten dat de reeks permanent zal worden opgenomen in het onderwijspakket. “Misschien wordt het nog twintig jaar gebruikt. Dan is 400.000 euro eigenlijk een peulschil”, aldus Waes. Daarnaast kreeg de presentator ook te horen dat ‘Het verhaal van Vlaanderen’ nationalistische propaganda was. Maar dat klopt niet volgens hem. “Ik denk niet dat de reeks de Vlaamse identiteit bevordert”, zegt hij.

Doel

Tom ligt alvast niet wakker van de kritiek. Zo keken er zo’n 1.680.000 mensen naar het programma én krijgt hij positieve feedback te horen. “Voor mij draait het rond de mensen die er iets uit kunnen leren”, verduidelijkt hij. “Er zijn honderden mensen die mij berichten sturen om bijvoorbeeld te zeggen dat hun tieners, die bij wijze van spreken al maanden op hun kamer zitten, mee voor de tv zijn komen zitten om naar het programma te kijken. Dat doet mij plezier.”, besluit Waes.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws