-->

Na harde kritiek op boek: Prins Harry krijgt waanzinnig goed nieuws te horen

Na harde kritiek op boek: Prins Harry krijgt waanzinnig goed nieuws te horen
Vrijdag 13 Januari 2023 - 08:30   I   Foto: Photonews   I   door Redactie

Eindelijk ligt ‘Spare’ in de winkelrekken. Er is al heel wat geschreven over de spraakmakende memoires van Prins Harry, maar het boek blijkt toch een gigantisch succes te zijn.

Prins Harry zet kwaad bloed met zijn nieuwe boek ‘Spare’. Na de veel bekeken Netflix-docureeks ‘Harry & Megan’ onthult de prins nóg veel meer over zijn leven als royal. Zo haalt hij onder meer stevig uit naar de Britse koninlijke familie, maar hij verklapt onder andere ook meer over zijn wilde jeugd. Ondanks dat het boek voor de release lekte in Spanje, blijkt er toch nog erg veel interesse te zijn.

Zo is ‘Spare’ bijzonder vaak over de toonbank gegaan. Op de eerste dag werden er zo’n 400.000 exemplaren verkocht. “We hebben altijd geweten dat dit boek de deur uit zou vliegen, maar het overtreft zelfs onze meest hooggespannen verwachtingen”, aldus Larry Finlay, directeur van Transworld Penguin Random House.

“Voor zover we weten zijn de enige boeken die op hun eerste dag meer verkocht zijn, die met Harry Potter in de hoofdrol”, gaat de directeur verder. Dat betekent dus ook dat ‘Spare’ het snelst verkopende non-fictie boek ooit is. Hoewel prins Harry hevig onder vuur ligt, schrijft hij toch geschiedenis.

TAGS  I  Prins Harry