Vlak voor 'Eurosong'-finale: Alex Callier maakt Loredana met de grond gelijk Vlaamse celebs
Vlaamse celebs

Vlak voor 'Eurosong'-finale: Alex Callier maakt Loredana met de grond gelijk

Vlak voor 'Eurosong'-finale: Alex Callier maakt Loredana met de grond gelijk

Straks is het zover. Dan kennen we na lang wachten eindelijk de Belgische inzending voor het grote Eurovisiesongfestival in Liverpool. Maar niet voor Alex Callier, die twee jaar geleden nog zijn kans waagde met Hooverphonic, nog eens zijn ongezouten mening geeft over de kandidaten.

Als we Alex Callier mogen geloven, maakt Chérine met ‘ça m’ennuie pas’ het meeste kans om straks een ticket naar Liverpool te bemachtigen. “Ik vind dat we iemand moeten sturen die opvalt en dan kies ik voor Chérine”, denkt hij erover in Het Laatste Nieuws. “Ze komt ook met een heel straf nummer dat je zelfs na één keer luisteren kan meezingen. Ik hoor en zie een beetje Sandra Kim, Angèle en France Gall.”

Iemand waar de ‘Hooverphonic’-muzikant iets minder mals voor is, is Loredana. Zij waagt vanavond haar kans met ‘You Lift Me Up’. “Loredana kan goed zingen”, zegt Alex voor alle duidelijkheid. “Maar ik vind haar song veel te voor de hand liggend. Je hoort duidelijk de invloed van Pat Krimson, maar ik vind haar stem er niet boven uit springen”, bedenkt hij zich. “Eerlijk gezegd denk ik niet dat we hiermee echt kans maken.”

En daar is voormalig Ultratop-directeur en ‘Eurosong’-kenner Sam Jaspers het mee eens. “Ze heeft voor zichzelf het juiste nummer gekozen, maar ik ben niet zeker of dit potten kan breken op het Songfestival”, klinkt het. “Dit soort dancenummers zijn tijdens de wedstrijd wel plezant om de sfeer erin te houden, maar dat is het dan ook. Als we dit sturen, denk ik zelfs dat we niet door de halve finale geraken.”

Populair

Laatste nieuws