Alex Callier geeft ongezouten mening over 'Eurosong'-inzending Gustaph Vlaamse celebs
Vlaamse celebs

Alex Callier geeft ongezouten mening over 'Eurosong'-inzending Gustaph

Alex Callier geeft ongezouten mening over 'Eurosong'-inzending Gustaph

Geen Liverpool voor The Starlings of Loredana, wel voor Gustaph. Met zijn ‘Because Of You’ verdedigt hij in mei onze driekleur op het grote Eurovisiesongfestival. En dat kan Alex Callier, die in 2021 nog zijn kans waagde met Hooverphonic, wel bekoren. Al was hij niet zijn eerste keuze.

“Ik vind dat we iemand moeten sturen die opvalt en dan kies ik voor Chérine. Ze komt met een heel straf nummer dat je zelfs na één keer luisteren kan meezingen. Ik hoor en zie een beetje Sandra Kim, Angèle en France Gall”, dacht Alex Callier er eerder over in Het Laatste Nieuws. Ook van gala dragot was hij fan. “Zij springt er net als Chérine bovenuit voor mij.”

Maar als twee honden vechten om een been, loopt de derde ermee heen. Uiteindelijk sturen we niet Chérine of gala dragot, maar Gustaph. Hij deed twee jaar geleden al de backing vocals voor Hooverphonic op het Songfestival. “Ik ken hem, maar dat staat los van mijn beoordeling”, zegt Alex. “Ik vind Gala en Chérine buitenbeentjes, maar denk wel dat Gustaph kan werken. Hij brengt nineties-dance, classic house én hij staat er”, stelt de muzikant vast.

“En ik vind ‘Because Of You' ook een heel cool nummer dat eigenlijk op elke radio kan”, moet Alex besluiten. Daar is voormalig Ultratop-directeur en ‘Eurosong’-kenner Sam Jaspers het niet mee eens. “Ook hier: een dancenummer, dat werkt niet altijd op het Songfestival”, vindt hij. “Maar het repetitieve karakter van ‘Because of You' zorgt er wel voor dat het nummer blijft hangen. En Gustaph is gelukkig wél een heel sterke zanger, die ervaring heeft met grote podia.”

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws