Na kankerdiagnose krijgt Martine Jonckheere opnieuw harde klap te verwerken Vlaamse celebs
Vlaamse celebs

Na kankerdiagnose krijgt Martine Jonckheere opnieuw harde klap te verwerken

Na kankerdiagnose krijgt Martine Jonckheere opnieuw harde klap te verwerken

2022 eindigde in mineur voor Martine Jonckheere. Vlak voor kerst kreeg de voormalige ‘Familie’-actrice te horen dat ze voor de tweede keer aan borstkanker lijdt. In het gloednieuwe Play4-showbizzprogramma ‘Play Café’ vertelde ze gisteren openhartig hoe het nu met haar gesteld is.

Het is al de tweede keer dat Martine getroffen wordt door borstkanker. 16 jaar geleden werd haar linkerborst geamputeerd. “In die periode zat ik nog in ‘Familie’ en kon ik me daaraan optrekken”, legt de actrice uit. “Ik had iets om naar uit te kijken, en negen dagen na de amputatie stond ik weer op de set. Intussen ben ik zestien jaar ouder, ben ik ontslagen bij ‘Familie', en heb ik minder werk. Ik moet toegeven dat dat me toch wat bezorgd maakt over m’n toekomst.”

Deze keer ontdekten ze een tumor in haar rechterborst. En dat brengt verregaande gevolgen met zich mee. Martine moet opnieuw een zware operatie ondergaan. “Ik moet ook m’n tweede borst laten amputeren”, vertelt de actrice. Ze kreeg het nieuws gisteren pas te horen, maar moet vrijdag al onder het mes. Hoewel het voorlopig best oké gaat met haar, kwam dit opnieuw als een zware klap.

Maar Martine doet er alles aan om positief te blijven. Bovendien wil ze net als 16 jaar terug strijden om het taboe rond amputaties te doorbreken. In 2006 stond ze daarom naakt op de cover van Dag Allemaal. “En ook dit keer wil ik een statement maken”, gaat ze verder. “Het is niet omdat je twee borsten kwijt bent, dat je je geen vrouw meer kan voelen.” “Wie weet kan ik nu binnenkort ook mannenrollen spelen”, lacht de actrice ten slotte.

Populair

Laatste nieuws