-->

Vakjury reageert eindelijk op Eurosong-heisa en haalt fel uit naar The Starlings

Vakjury reageert eindelijk op Eurosong-heisa en haalt fel uit naar The Starlings
Woensdag 18 Januari 2023 - 09:00   I   Foto: VRT   I   door Redactie

Je kon er de afgelopen dagen niet naast kijken: het internet staat vol met misnoegde reacties na de finale van ‘Eurosong 2023’. Van kijkers die niet tevreden zijn met Gustaph, onze Belgische inzending, of kijkers die de VRT hekelen door de mislukte televoting. Maar de meest verrassend kritiek was wellicht die van de artiesten zelf op de vakjury.

Zowel Loredana (en haar verloofde Pat Krimson) en The Starlings hadden meer respect van de vakjury verwacht. Loredana kreeg van de vakjury met 83 punten helaas de laagste score van alle zeven de kandidaten, The Starlings werd met hun 94 punten slechts de vijfde plaats toegewezen. “De jury was duidelijk geen vriend van ons, júllie gaven ons alle liefde”, schreef Kato Callabaut op Instagram.

“We zijn heel teleurgesteld”, liet ook Tom Dice weten. “Er is amper over onze performance, stemmen en muziek gepraat. Het voelde als een gebrek aan respect voor het werk dat hierin is gekropen. We stellen ons heel veel vragen. Dit voelt niet juist.” Vakjurylid Jasper Van Biesen reageert fel op deze harde commentaren.

“Ik vind de kritiek op de vakjury helemaal niet terecht. Ik vind het heel jammer om te lezen”, zegt hij in ‘Play Café’ op Play4. “De kritiek kwam van enkele bekendere namen (Loredana en The Starlings, red.). Wij zaten daar om te beoordelen of je act, je nummer of je performance, jouw drie minuten, wel effectief geschikt waren voor het Songfestival. Wij kijken niet naar hoeveel carrière je al gemaakt hebt”, wil het vakjurylid komaf maken met de kritiek.

TAGS  I  The Starlings  I  Kato Callebaut  I  Tom Dice  I  Loredana