Philippe Gilbert in tranen: "Nu ben ik een stap dichter bij mijn grote doel" Sport
Sport

Philippe Gilbert in tranen: "Nu ben ik een stap dichter bij mijn grote doel"

Philippe Gilbert in tranen: "Nu ben ik een stap dichter bij mijn grote doel"

Philippe Gilbert barstte in tranen uit na zijn overwinning in Parijs-Roubaix. “Ik heb mezelf moeten transformeren om dit te kunnen”, vertelde de renner van Deceuninck-Quick.Step.

“Het was altijd een droom van mij om alle Monumenten te winnen, vandaag ben ik weer een stap dichterbij dat doel”, aldus de intussen 36-jarige Gilbert. “Het is zeer speciaal, veel mensen zeiden dat ik dit niet kon en waren een beetje pessimistisch. Maar ik heb twee jaar geleden de Ronde van Vlaanderen gewonnen en nu ook Parijs-Roubaix. Ik heb mezelf aangepast als renner, ik ben getransformeerd van puncher naar kasseispecialist. Ik heb hard gewerkt om voor die Grote Vijf te gaan: enkel Milaan-Sanremo ontbreekt nog.”

“In de Ronde was ik volledig leeg omdat ik de dag ervoor ziek was”, vertelde Gilbert over de voorbije week. “Dat was teleurstellend, want ineens was alles weg. Ik ben nadien teruggekeerd naar Monaco, waar ik in de bergen veel getraind heb. Dat heeft mij goed gedaan, dat had ik nodig. De conditie kwam meteen terug en het vertrouwen ook. Als je die twee hebt, kan je veel doen.”

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws