Martine Jonckheere deelt hartverscheurende video in ziekenhuis: "Veel schrik" Vlaamse celebs
Vlaamse celebs

Martine Jonckheere deelt hartverscheurende video in ziekenhuis: "Veel schrik"

Martine Jonckheere deelt hartverscheurende video in ziekenhuis: "Veel schrik"

Martine Jonckheere moet vandaag onder het mes. De voormalige ‘Familie’-actrice is voor de tweede keer getroffen door borstkanker. Vandaag wordt haar rechterborst geamputeerd, net zoals haar linkerborst zestien jaar geleden. Maar eerst zendt Martine nog een pakkende video de wereld in.

Gisterenavond werd Martine Jonckheere opgenomen in het ziekenhuis. In een ontroerende video die ze naar Het Laatste Nieuws stuurde wil ze iedereen bedanken voor alle steunbetuigingen. “Dag lieve mensen, het is nu donderdagavond, de vooravond van mijn borstamputatie morgen”, steekt ze van wal. “Ik heb de afgelopen weken en dagen berichtjes gekregen van heel veel lieve en onbekende mensen met: ‘Martine, sterkte. Je bent een sterke vrouw. Je haalt het, jij kan dat.’”

“Maar om eerlijk te zijn, zoals ik hier nu zit vanavond, begin ik te twijfelen of ik echt wel de sterke madam ben die jullie denken”, legt Martine haar ziel bloot in de video. “Ik heb eerlijk gezegd wel schrik voor morgen. Ik weet nochtans wat mij te wachten staat na wat ik de vorige keer heb meegemaakt. Maar toch - ik ben al wat ouder - blijft de schrik erin zitten. Stel je voor dat er iets gebeurt”, bedenkt de voormalige soapactrice zich.

Toch beslist ze haar hoofd niet te laten hangen. “Ik wil de moed erin houden”, klinkt het. “Aan mijn lotgenoten die dit nu ook meemaken, wil ik zeggen: ‘Alstublieft, ook al voel je je niet sterk, probeer het te zijn. Ga ervoor’. Ik ga dat morgen ook proberen.” Dit gezegd zijnde bedankt ze iedereen nog een tweede keer uit de grond van haar hart. “Dat heeft tot nu toe al heel veel voor mij betekend. Echt waar, dank iedereen”, aldus Martine. Ook van onze redactie veel sterkte en een spoedig herstel!

Populair

Laatste nieuws