-->

Jacky Lafon zwijgt niet langer en doet vreselijke onthulling over 'Familie'

Jacky Lafon zwijgt niet langer en doet vreselijke onthulling over 'Familie'
Zondag 22 Januari 2023 - 09:00   I   Foto: VTM   I   door Redactie

Jacky Lafon is bij het brede publiek vooral bekend als Rita Van den Bossche uit ‘Familie’. Ze was er van het prille begin bij, maar intussen moeten de trouwe kijkers het al enkele jaren zonder haar doen. In ‘Dag Allemaal’ doet de actrice opnieuw een serieus boekje open over de makers van de soap.

Jacky Lafon is erg aangedaan door het nieuws van ex-collega Martine Jonckheere, die op dit moment voor de tweede keer een strijd voert tegen borstkanker. “Ocharme, dat ze dit nu ook nog moet meemaken”, zegt ze in het weekblad. Jacky was dan ook Martines vertrouwenspersoon op de set van ‘Familie’ toen voor de eerste keer door borstkanker getroffen werd. “We moeten haar steunen, samen zijn we sterk”, klinkt het.

Martine haalde kort na haar kankerdiagnose fel uit naar de makers van de soap, omdat haar ontslag er stevig ingehakt heeft. En daar kan Jacky volledig inkomen. “Ik ben er zeker van dat de stress en het verdriet na haar ontslag bij ‘Familie’ er geen goed aan hebben gedaan”, denkt zij erover. “Ik ken Martine. Ze lacht wel veel, maar thuis vloeien de tranen. Ook in haar kleedkamer heb ik haar vaak zien huilen. Dríe keer hebben ze haar ontslagen, hé! Dat heeft haar heel veel pijn gedaan”, weet ze.

“Op menselijk vlak zijn ze onverantwoord met haar omgegaan”, neemt Jacky geen blad voor de mond. “Telkens kwam ze met de glimlach terug op de set, om vervolgens wéér aan de deur te worden gezet. Dat heeft er bij haar heel hard ingehakt.” Ze heeft enorm met haar ex-collega te doen. “Nu, Martine is een optimist en een echte vechter, ik ben er zeker van dat ze ook deze keer helemaal zal genezen”, aldus Jacky.

TAGS  I  Jacky Lafon  I  Familie  I  Martine Jonckheere