-->

Katrien De Ruysscher uit 'Thuis' hakt moeilijke knoop door: "Besluit staat vast"

Katrien De Ruysscher uit 'Thuis' hakt moeilijke knoop door:
Zondag 22 Januari 2023 - 17:00   I   Foto: VRT   I   door Redactie

Katrien De Ruysscher staat al meer dan tien jaar als dokter Judith op de set van ‘Thuis’. De actrice heeft enkele maanden geleden een drastisch besluit genomen, eentje dat haar personage alleen maar zou toejuichen.

Februari staat alweer voor de deur en dat betekent maar één ding: bijna weer Tournée Minérale. Bij Katrien De Ruysscher, dokter Judith uit ‘Thuis’, is dat elke dag het geval. De alcoholvrije maand zijn er voor de actrice zeven geworden. “Ik was geen problematische drinker, hoor. Ik wilde me gewoon losmaken van iets wat 'te gewoon' was geworden”, vertelt ze in Het Laatste Nieuws.

“Ik dronk graag, aperitieven was één van mijn favoriete hobby’s”, gaat de ‘Thuis’-actrice verder. “Heel mijn leven was ik ervan overtuigd dat een glas hoort bij gezelligheid. Ik merkte dat alcohol een plek in mijn leven had ingenomen.” Tijd om er komaf mee te maken dus. Of ze ooit nog een druppel alcohol zou aanraken, weet ze niet. “Maar zolang ik me er bewust van ben dat er alleen maar voordelen zijn aan het nuchter zijn, verander ik niet van gedacht”, besluit Katrien.

“Het is absoluut niet de bedoeling mensen te veroordelen, maar ik vind wel dat men nog meer mag benadrukken hoe slecht alcohol is voor je gezondheid”, denkt ze erover. Sinds Katrien niet meer drinkt, heeft ze veel meer energie, slaapt ze beter en voelt ze zich stukken beter in haar vel. “Dokter Judith zou het al haar patiënten aanraden”, lacht de actrice.

TAGS  I  Thuis  I  Katrien De Ruysscher