-->

Na kritiek op 'Eurosong'-overwinning: Gustaph krijgt waanzinnig goed nieuws

Na kritiek op 'Eurosong'-overwinning: Gustaph krijgt waanzinnig goed nieuws
Maandag 23 Januari 2023 - 10:30   I   Foto: VRT   I   door Redactie

Gustaph kreeg harde kritiek te slikken toen hij werd gekroond tot de winnaar van ‘Eurosong’. Zo was hij verre van de publieksfavoriet, maar de Vlamingen lijken stiekem toch wel fan te zijn van zijn nummer ‘Because of You’.

Gustaph zal over enkele maanden ons land mogen vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival in Liverpool. Hoewel de kijkers als de jury hem niet de meeste punten gaven, had de zanger uiteindelijk toch de hoogste score. Een verrassende winnaar waar niet iedereen even blij mee was.

Zo kreeg Gustaph nare reacties naar het hoofd geslingerd na zijn overwinning. Toch wordt zijn single nu vaker beluisterd dan verwacht, want hij verovert met ‘Because of You’ een derde plaats in de Ultratop 50. Hij strandt net achter Miley Cyrus en Taylor Swift, een hele prestatie dus. Zijn laatste notering in die lijst is zo’n 23 jaar geleden.

Dat ‘Because of You’ het zo goed doet, dat had Gustaph niet durven dromen. Op zijn Instagrampagina laat de zanger weten dat hij dit goede nieuws bijna niet kan geloven. “We zijn binnengekomen op nummer drie in de Ultratop. Bedankt aan iedereen die ‘Because of You’ support heeft gegeven”, schrijft hij. “Zeer dankbaar”, besluit Gustaph.

TAGS  I  Gustaph  I  Eurosong