-->

Michel Van den Brande uit ‘The Sky is the Limit’ riskeert hoge boete én celstraf

Michel Van den Brande uit ‘The Sky is the Limit’ riskeert hoge boete én celstraf
Dinsdag 24 Januari 2023 - 09:00   I   Foto: Photonews   I   door Redactie

Eerder deze maand werd Michel Van den Brande opgepakt door de politie omdat hij een meeuw heeft doodgeschoten met zijn luchtdrukpistool. Nu is ook duidelijk wat hij kan verwachten als straf.

Vorig jaar schoot Michel Van den Brande een meeuw dood op zijn terras in Blankenberge. Normaal moest hij enkele maanden geleden al verhoord worden, maar toen dacht hij dat het om een grap zit. Onlangs kreeg hij een nieuwe uitnodiging in de brievenbus en eerder deze maand mocht hij het komen uitleggen bij de politie. Meeuwen zijn een beschermde diersoort en daarom tilt de politie daar zo zwaar aan. 

Ondertussen zit de zaak bij het parket. “Zij gaan het onderzoeken. Onvoorstelbaar toch?”, vertelt Van den Brande aan Dag Allemaal. “Als ik schuldig word bevonden, hangt mij een gevangenisstraf boven het hoofd. Maar ik vermoed dat het tot een minnelijke schikking van 250 euro komt”, zegt hij. “Ik zal dat dan wel betalen om van dat gezever af te zijn”, besluit Michel.

GAIA-voorzitter Michel Vandenbosch hoopt alvast dat hij vervolgd wordt. “De maximumstraf voor het onnodig doden van een beschermd dier kan oplopen tot acht jaar cel en een boete van 800.000 euro”, legt hij uit. “Niet dat ik hem dat toewens, maar ik hoop dat hij van de rechter een duidelijk signaal krijgt”, verduidelijkt de voorzitter.