Charleroi heeft weinig overschot tegen 10 Westerlo-spelers Sport

Charleroi heeft weinig overschot tegen 10 Westerlo-spelers

Sporting Charleroi heeft zondagavond een overwinning geboekt, maar het moet gezegd worden: het werd er een zonder al te veel glans. De ploeg van Felice Mazzu speelde iets meer dan een helft tegen tien Westerlo-spelers, maar won uiteindelijk slechts met 1-0.

In de slotfase van de eerste helft duwde Stephen Buyl de wedstrijd een beslissende plooi. De Westerlo-speler liep tegen zijn tweede gele kaart aan en zo moesten de bezoekers plots met zijn tienen verder.

De ploeg van Bob Peeters hield na rust nog even stand en kreeg zelfs goede kansen om te scoren. Toch viel het doelpunt aan de overkant. Iets meer dan twintig minuten voor tijd zette Niane de netten bol en stond het 1-0.

Osimhen met late 2-0

In de slotminuten maakte Osimhen er nog 2-0 van en zo werd het een gevleide zege voor een al bij al toch teleurstellend Charleroi. In play-off 2A is Charleroi nu tweede in de stand met 6 op 12, Westerlo telft 5 punten en STVV is leider met 10 op 12.