Tom Boonen heeft slecht nieuws voor Philippe Gilbert: "Dat wordt moeilijk" Sport
Sport

Tom Boonen heeft slecht nieuws voor Philippe Gilbert: "Dat wordt moeilijk"

Tom Boonen heeft slecht nieuws voor Philippe Gilbert: "Dat wordt moeilijk"

Philippe Gilbert won Parijs-Roubaix zondag. De Belg van Deceuninck-Quick.Step behoort intussen tot de allergrootsten. Al vreest Tom Boonen wel dat Milaan-Sanremo - het enige monument dat hij nog niet gewonnen heeft - moeilijk wordt voor Gilbert.

“Dit was nog eens de Philippe Gilbert van in zijn absolute hoogdagen. Dominerend, dirigerend. ‘Phil’ legde zijn wil op, bepaalde zelf de tactiek en liet de concurrentie er naar koersen. Als je dat kan, ben je een heel grote kampioen. Het is zijn handelsmerk geworden. Áls hij wint, is het met panache", zegt Tom Boonen in Het Laatste Nieuws.

"Of ik deze reeks prestigieuzer inschat dan het pakketje Vlaamse klassiekers dat ik zelf heb gewonnen? Da’s een moeilijke. Het is gewoon... anders. Elk vogeltje zingt zoals het gebekt is. Eerlijk: wat Phil nu voor mekaar krijgt, kon ik met mijn 82 kilo niet. Hooguit had ik op mijn allerscherpst eens een finale van LBL kunnen rijden. Maar winnen? Neen, dat lag buiten mijn bereik. In het moderne wielrennen kent Gilbert dan ook zijn gelijke niet, vind ik."

Milaan-Sanremo

"Alleen Milaan-Sanremo rest hem nu nog. Dat wordt moeilijk, vrees ik. Ervaring en parcourskennis spelen in zijn voordeel, maar de punch heeft hij niet meer. Al weet je het met Phil natuurlijk nooit. Je hoeft ook niet noodzakelijk de beste te zijn om de Primavera te kunnen winnen. Ik sluit het dus niet helemáál uit.”

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws