-->

Pijnlijk: Erik Van Looy begaat enorme blunder in de Nederlandse 'Slimste Mens'

Pijnlijk: Erik Van Looy begaat enorme blunder in de Nederlandse 'Slimste Mens'
Vrijdag 27 Januari 2023 - 13:30   I   Foto: SBS   I   door Redactie

Gisterenavond was het eindelijk zover. Dan maakte de ‘De Slimste Mens ter Wereld’-presentator Erik Van Looy zijn opwachting in de Nederlandse versie van de quiz. De quiz die in Nederland nóg populairder is dan bij ons. Met zo’n 3 miljoen kijkers is het zelfs het best bekeken programma bij onze noorderburen.

“Als je het slecht doet, word je uitgelachen door 3 miljoen Nederlandse kijkers”, bedacht Erik Van Looy zich eerder nog op Qmusic. Wel, het spijt ons, Erik. Slecht heeft hij het niet gedaan - hij kroonde zich zelfs tot ‘De Slimste Mens’ van de dag -, maar hij heeft wel een serieuze flater geslagen. Hoewel hij de quiz als zijn broekzak kent, leek hij de spelregels even vergeten te zijn tijdens zijn eerste deelname.

Erik vergat namelijk steeds “pas” te zeggen als hij een antwoord niet wist. In plaats daarvan zei hij “stop” of soms zelfs helemaal niets. Een fout die voor heel wat hilariteit zorgde op Twitter. “De Belgische presentator die zelf vergeet dat hij 'pas' moet zeggen”, hoe ironisch kan het zijn. Al stuit zijn fout sommige kijkers ook tegen de borst: “Waarom stopte Eriks tijd zonder dat hij 'pas' zei, terwijl dat bij Cindy een paar afleveringen geleden nooit gebeurde? Haar tijd bleef altijd lopen tot ze pas zei...”, tweet een verontwaardigde kijker bijvoorbeeld.

Foutjes of niet, Erik viel over het algemeen enorm in de smaak bij de Nederlandse kijker. Met zijn grappige anekdotes en aanstekelijke lach wist hij meteen een plekje in hun harten te veroveren. Eén van die verhalen kan je hier herbekijken: