Dinsdag 25 December 2018 - 15:41   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Beide motoren van vliegtuig van Brussel Airlines vallen uit tijdens vlucht

Beide motoren van vliegtuig van Brussel Airlines vallen uit tijdens vlucht

Een Airbus A330-200 van Brussels Airlines staat intussen al twee weken aan de grond nadat op 11 december de beide motoren van het vliegtuig tijdens de vlucht onderweg van Kinshasa naar Zaventem waren uitgevallen. Zowel tijdens de vlucht als tijdens de landing liep het mis en dat is erg uitzonderlijk.

Vlucht SN358 was op 10 december 's avonds van Kinshasa naar de luchthaven van Zaventem vertrokken. Boven Algerije viel plots de linkermotor van het vliegtuig uit. Daarmee komt de veiligheid van de passagiers niet automatisch in de problemen, maar de piloten beslisten toch een voorzorgslanding te maken op de luchthaven van het Tunesische eiland Djerba.

De piloten kregen de motor uiteindelijk opnieuw aan de praat en de vlucht naar Brussel kon verdergezet worden. Bij de landing in Brussel ging het echter weer mis. Ditmaal was het de rechtermotor volgens de Franse luchtvaartveiligheidsorganisatie Bureau d’Enquêtes et d’Analyses pour la Sécurité de l’Aviation Civile (BEA) “verschillende keren” uitviel. De rechtermotor kon uiteindelijk wel opnieuw gestart worden waardoor het vliegtuig wel landde met twee werkende motoren.

Toch wordt het incident in ons land onderzocht door de Air Accident Investigation Unit van de FOD Mobiliteit. ook BEA spreekt van een “serious incident”. Dat beide motoren tijdens een vlucht uitvallen, is hoogst uitzonderlijk. Morgen zou de Airbus een nieuwe testvlucht maken. Als die goed verloopt, is het vliegtuig weer klaar voor gebruik.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Brussels Airlines