Tom Waes zwijgt niet langer en bijt fel van zich af na bikkelharde commentaar Vlaamse celebs
Vlaamse celebs

Tom Waes zwijgt niet langer en bijt fel van zich af na bikkelharde commentaar

Tom Waes zwijgt niet langer en bijt fel van zich af na bikkelharde commentaar

Zondag kunnen we alweer de vijfde aflevering van ‘Het verhaal van Vlaanderen’ meepikken op Eén. Helaas moest Tom Waes al bikkelharde kritiek over zijn programma slikken omdat het zo’n twee miljoen euro aan Vlaamse subsidies kreeg. Maar ook de presentator zelf krijgt nu de volle laag.

Zo haalde Europees Parlementslid Geert Bourgeois onlangs in Knack fel uit naar Tom Waes’ nieuwste programma omdat hij zich “bovenmatig” ergert aan de tussentaal die de presentator gebruikt. “‘Het verhaal van Vlaanderen’ is óns verhaal en moet dus worden gebracht in onze gemeenschappelijke taal, niet in een tussentaal, een soort algemeen Antwaarps, met doedegij, ziedegij en wa is dees”, moest de politicus van het hart. “Nee, ik vind dat echt bedroevend.”

Gisterenavond vonden de MIA’s plaats en Tom Waes, die de award voor ‘Solo man’ mocht uitreiken, maakte van de gelegenheid gebruik om serieus de draak te steken met Geert Bourgeois. Niet Metejoor, die de award won, maar Toms speech ging met alle aandacht lopen. Het ging namelijk over zijn taalgebruik.

“De kranten stonden er deze week vol van, dat mensen zich zouden ergeren aan de tussentaal die ik hanteer", stak de presentator van wal. “Meneer Bourgeois, ik wens me toch tegenover u te verontschuldigen. En ik beloof u plechtig dat ik dat tussentaaltje nooit meer zal hanteren”, ging hij spottend verder. “Vanaf nu ‘is ‘t in ‘t plat Antwaaarps.” Voilà, statement gemaakt.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws