Metejoor laat voor het eerst van zich horen na heisa rond MIA's: "Schaamde me" TV en Radio
TV en Radio

Metejoor laat voor het eerst van zich horen na heisa rond MIA's: "Schaamde me"

Metejoor laat voor het eerst van zich horen na heisa rond MIA's: "Schaamde me"

Vorige week vond de uitreiking van de Music Industry Awards plaats en Metejoor mocht toen de award voor ‘Solo Man’ mee naar huis nemen. Daar kwam al snel heel wat kritiek op en daar reageert de zanger nu voor het eerst op.

Ter gelegenheid van de Week van de Belgische Muziek was Metejoor maandachochtend te gast bij MNM. Presentator Robin Keyaert vroeg toen ook aan hem hoe het was om te winnen van Stromae op de MIA’s. Beide zangers waren genomineerd in de categorie ‘Solo Man’ en uiteindelijk kreeg Metejoor de meeste stemmen. “Het was heel gek”, geeft hij toe.

“Ik heb er een heel weekend van wakker gelegen”, biecht hij op. Dat komt omdat hij na de uitreiking kritiek voorbij zag komen van mensen die zich afvroegen hoe het kan dat Stromae de MIA niet gewonnen heeft. “Ik schaamde mij rot om die prijs in ontvangst te gaan nemen, want dat was vorig jaar net hetzelfde”, legt hij uit. Toen won hij dezelfde MIA en kreeg hij ook kritiek te slikken.

Toch begrijpt hij de commentaar niet zo goed. “Dan denk ik: ‘Wees alsjeblieft rustig.’ Want dat gaat over Vlaanderen”, zegt Metejoor. “In Vlaanderen worden op dit moment bepaalde artiesten meer gedraaid dan anderen”, verduidelijkt hij. “Dat kunnen we niet wereldwijd vergelijken. Wereldwijd is Stromae een grote artiest”, besluit de zanger.

Steun

Hoewel Metejoor zich deze commentaar aantrekt, is dat volgens zijn fans helemaal niet nodig. Zij vinden dat hij de award verdiend gewonnen heeft. “Onze stem had je en zo dachten er nog meer mensen over” en “Niks afgesnoept van Stromae. Dan hadden zijn fans maar moeten stemmen”, reageren zij onder meer.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws