Ann Van den Broeck deelt opnieuw moeilijke update over strijd tegen borstkanker Vlaamse celebs
Vlaamse celebs

Ann Van den Broeck deelt opnieuw moeilijke update over strijd tegen borstkanker

Ann Van den Broeck deelt opnieuw moeilijke update over strijd tegen borstkanker

Afgelopen zomer werd bij Ann Van den Broeck borstkanker vastgesteld. Net voor Kerstmis kreeg de musicalactrice gelukkig te horen dat er geen zieke cel meer in haar lichaam te bespeuren was. Ann is goed op weg naar de genezing, maar daarmee is de strijd nog niet gestreden.

“Wist je dat deze strijd niet voorbij is wanneer de behandeling erop zit?”, schreef Ann afgelopen zaterdag nog naar aanleiding van Wereldkankerdag op Instagram. “Dan volgt een lange, soms heel lange revalidatie. Een fysiek én mentaal proces.” En dat is bij haar niet anders. De musicalactrice was speciaal voor Wereldkankerdag te gast bij ‘VRT NWS laat’ op Eén. Daarin vertelde ze dat het intussen best goed met haar gaat.

Na een zware chemobehandeling, een operatie en vier bestralingen krijgt ze vandaag haar laatste radiotherapie. "Dan ben ik daar ook weer van af. Het einde begint te naderen”, vertelde ze. “Maar ik heb wel een hormoongevoelige kanker.” Daarom zit Ann dus nog zeven jaar met hormoontherapie. “Wat dat gaat geven, weet ik nog niet. Ik vind het heel eng”, geeft ze eerlijk toe.

Daarom vindt ze het enorm belangrijk daarbij stil te staan en erover te praten, zoals ze tijdens haar hele behandelingsproces ook al deed op Instagram. “Ik kon me niet kwetsbaarder opstellen dan dit”, bedenkt Ann zicht. “Rond kwetsbaar zijn, hangt nog een groot taboe. Ik merkte door mijn posts op Instagram dat mensen daar moed uit haalden. Daarom heb ik dat gedaan. Dat taboe moeten we echt doorbreken”, besluit de actrice.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws