-->

Prinses Amalia praat voor het eerst over bedreigingen: "Nog steeds erg moeilijk"

Prinses Amalia praat voor het eerst over bedreigingen:
Zaterdag 11 Februari 2023 - 14:00   I   Foto: Photonews   I   door Redactie

Prinses Amalia is momenteel op werkbezoek in het Caribische deel van het Nederlandse koninkrijk. Daar vertelt ze hoe het is voor haar om te leven met de bedreigingen en zware beveiliging.

In september kwam het nieuws naar buiten dat de veiligheidsmaatregelen rond prinses Amalia zijn opgeschroefd doordat ze bedreigd werd. Sindsdien leeft ze in een gouden kooi in Nederland. De kroonprinses moest haar studentenwoning in Amsterdam verlaten en enkele maanden later woont ze nog steeds bij haar ouders.

Hoewel ze in Nederland bijna niet naar buiten kan, is ze nu samen met haar ouders op bezoek in het Caribisch gebied van het koninkrijk. Daar reageert ze nu voor het eerst op die bedreigingen. Zo onthult ze dat ze nooit had gedacht dat haar studententijd er zo ging uitzien. “Ik was zelf erg geschrokken en ik ga er heel eerlijk in zijn dat ik het nog steeds heel erg moeilijk heb”, geeft ze toe.

De prinses verklapt dat ze het normale leven van een student erg mist. Zo kan ze verschillende dingen niet meer doen. “Door de straten lopen, naar een winkel gaan...”, verduidelijkt koningin Máxima. Amalia wil ook nog iedereen bedanken. “Ik wil mijn dankbaarheid uitspreken voor alle steun van zowel vrienden en familie als vanuit alle delen van het koninkrijk”, besluit ze.

TAGS  I  Prinses Amalia