Evi Hanssen deelt hartverscheurend nieuws over zieke mama: "Begin van het einde" Vlaamse celebs
Vlaamse celebs

Evi Hanssen deelt hartverscheurend nieuws over zieke mama: "Begin van het einde"

Evi Hanssen deelt hartverscheurend nieuws over zieke mama: "Begin van het einde"

Bijna twee jaar geleden kreeg Evi Hanssen het vreselijke nieuws te horen dat haar mama Arlette ongeneeslijk ziek is. Arlette leed tien jaar geleden al aan borstkanker en is nu hervallen, met uitzaaiingen in haar botten en lever. Van de oncoloog kregen ze nu helaas opnieuw vreselijk nieuws te horen.

Intussen staat het bed van Evi’s mama in de woonkamer, om nog te genieten van het uitzicht op de Nete. Dat liet de presentatrice enkele dagen geleden nog weten. “Het zijn onwezenlijke weken”, schrijft ze in haar column voor Het Nieuwsblad. Daarvoor kroop Arlette nog eens achter de naaimachine. “Misschien is dit wel de allerlaatste keer”, beseft haar dochter.

“‘Ik voel de dood nog niet naderen’, zegt ze. Maar de oncoloog liet ons vorige week weten dat wij, haar kinderen, best niet meer op vakantie gaan”, laat Evi diep bedroefd weten. “Dat als we palliatief verlof willen nemen, dat best nu doen. Dat het begin van het einde nu echt is ingezet.” Arlette zelf blijft er erg rustig onder. “Ze is niet bang van de dood, maar nu het zo dichtbij komt, heeft ze wel heimwee naar de toekomst, zoals ze dat zo mooi verwoordt.’”

“‘Ik ben een beetje verdrietig om alles wat ik niet meer kan meemaken. Want verdomme, ik leef toch echt heel graag’, zegt ze op rustige toon”, gaat Evi verder. Zij heeft het er een pak moeilijker mee. “Mijn hart krimpt even ineen en ik voel de tranen opborrelen. De laatste dagen gaat er geen dag voorbij dat ik niet even huil. Mijn moeder sust me met de woorden dat alles wel goed komt. Ik sta bewust stil bij dit kostbare moment: getroost worden door mijn moeder voor het verdriet dat ik nu al voel, omdat ik haar straks zal missen”, aldus Arlettes dochter.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws