'Thuis'-acteur Stan Van Samang krijgt een enorme kans die hij niet kan weigeren Vlaamse celebs
Vlaamse celebs

'Thuis'-acteur Stan Van Samang krijgt een enorme kans die hij niet kan weigeren

'Thuis'-acteur Stan Van Samang krijgt een enorme kans die hij niet kan weigeren

Op muzikaal vlak was het de laatste tijd erg stil rond Stan Van Samang. We kennen de zanger tegenwoordig vooral als Harry uit ’Thuis’, maar daarnaast is hij volop bezig aan zijn nieuwe album. Maar dat is niet het enige spannende waar hij naar kan uitkijken. Hij kreeg namelijk een kans aangeboden die hij met beide handen wil grijpen.

Stan Van Samang mag namelijk voor de allereerste keer ooit de line-up van Het Schlagerfestival in Hasselt vervoegen. Eerder een atypische naam voor de affiche van het populaire festival, maar aan goesting ontbreekt het de zanger in ieder geval niet. “Op papier is de toevoeging ‘Stan Van Samang’ een gigantische stijlbreuk”, zegt hij in Het Laatste Nieuws. “Maar ik ben zeker dat het plezant wordt.”

De zanger en acteur weet in de verste verte niet wat hij ervan moet verwachten. “Ik ben waarschijnlijk de enige Vlaming die nog nooit op Het Schlagerfestival is geweest”, lacht Stan. “‘t Is iets heel anders dan wat ik gewend ben, maar waarom niet? Hokjes bestaan, maar dat wil niet zeggen dat je erin moet blijven hangen. Nadat Willy Sommers op het podium van Pukkelpop tot een halve god werd verheven, weet je dat zoiets kan”, bedenkt hij zich. Stan voelt zich duidelijk meer dan op zijn plaats op Het Schlagerfestival.

“Ik sta graag op een podium, en verzeker me dan van ambiance”, besluit hij. “Geloof me: feestjes bouwen kan ik als de beste. Ik kijk er dus ook erg naar uit om al die verklede mensen te aanschouwen.” Of de zanger voor een specialleke zal zorgen? “Ik ben niet van plan om iets extravagant aan te trekken, maar misschien zeggen de kleine lettertjes van mijn contract dat het wél moet”, lacht Stan ten slotte.

Populair

Laatste nieuws