Regisseur Jan Verheyen heeft scherpe boodschap na zelfmoordpoging Bart De Pauw Vlaamse celebs
Vlaamse celebs

Regisseur Jan Verheyen heeft scherpe boodschap na zelfmoordpoging Bart De Pauw

Regisseur Jan Verheyen heeft scherpe boodschap na zelfmoordpoging Bart De Pauw

Gisteren ondernam Bart De Pauw een zelfmoordpoging en de televisiemaker werd met spoed overgebracht naar het ziekenhuis in Lier. Jan Verheyen, een goede vriend van Bart, reageert nu voor het eerst op dit droevige nieuws.

Dinsdag bevestigde Ines De Vos dat haar man is opgenomen in het ziekenhuis na een zelfmoordpoging. Ondertussen is Bart De Pauw terug thuis, maar Jan Verheyen reageert erg aangedaan op dit nieuws. “Als je dit verneemt over een vriend, is dat vreselijk”, aldus de regisseur. “Maar niet geheel onverwacht, helaas”, voegt hij er nog aan toe.

In Het Laatste Nieuws geeft hij ook zijn ongezouten mening over de zaak-De Pauw én de media. “Het vonnis heeft totaal geen closure gebracht”, klinkt het duidelijk. “Eender welke andere sterveling die een misdrijf pleegt en vervolgens zijn boete betaalt of straf uitzit, krijgt een tweede kans", bedenkt Verheyen zich. "Maar die vlieger gaat niet op voor Bart De Pauw”, stelt hij.

“Hij is stout geweest en mag nooit meer meespelen. Da’s ongelofelijk hard”, geeft hij toe. Zo vindt hij het niet oké dat de media Bart voor eeuwig en altijd in de strafhoek zetten. “Probeer je je dat toch eens in te beelden: je bent 54 jaar en je mag nooit meer doen wat je graag én goed doet?", zegt de regisseur. "Bovendien mag er nergens in de wereld een #MeToo-verhaal opduiken of in de artikels die in Vlaanderen verschijnen, wordt de vergelijking gemaakt met de zaak-De Pauw”, besluit Jan.

Populair

Laatste nieuws