Na doodsbedreigingen aan Natalia: opmerkelijk besluit valt in de rechtbank Vlaamse celebs
Vlaamse celebs

Na doodsbedreigingen aan Natalia: opmerkelijk besluit valt in de rechtbank

Na doodsbedreigingen aan Natalia: opmerkelijk besluit valt in de rechtbank

Twee jaar geleden kreeg Natalia heel wat doodsbedreigingen in haar inbox van een 35-jarige vrouw uit Zulte. Nadat ze vorig jaar geïnterneerd werd, besliste de rechter nu dat ze de zangeres een fikse som moet betalen als schadevergoeding. En Natalia is niet van plan om die in haar eigen zak te steken.

Begin dit jaar liet Natalia weten dat ze 5000 euro morele schade vergoeding eiste van de vrouw die haar met de dood bedreigd had via sociale media. In 2021 werd de zangeres maandenlang achtervolgd door haatdragende berichten op Instagram. In juni 2022 verscheen de vrouw uit Zulte uiteindelijk voor de correctionele rechtbank.

Ze werd er veroordeeld en geïnterneerd, omdat ze een psychische stoornis zou hebben. Ze kreeg dus gespecialiseerde hulp. Maar nu heeft de rechter ook beslist dat de 35-jarige vrouw Natalia een schadevergoeding van 1250 euro moet betalen. En die houdt de Kempische zangeres niet voor zichzelf. Het bedrag gaat integraal naar een goed doel.

“Mijn cliënte is niet uit op geldgewin. De schadevergoeding moet terechtkomen bij een goed doel, bijvoorbeeld bij een vzw die zich bezighoudt met psychosociale hulpverlening”, onderstreept meester Proost, de advocaat van Natalia. “Door een schadevergoeding te eisen, wil ze een signaal geven aan de hele samenleving. Iedereen moet beseffen dat het sturen van kwetsende berichten niet door de beugel kan.”

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws