Sara Gracia Santacreu speelt Maité in 'Thuis': dit verklapt ze al over haar rol TV en Radio
TV en Radio

Sara Gracia Santacreu speelt Maité in 'Thuis': dit verklapt ze al over haar rol

Sara Gracia Santacreu speelt Maité in 'Thuis': dit verklapt ze al over haar rol

Aandachtige ‘Thuis’-kijkers hadden het vrijdagavond al opgemerkt in het filmpje voor volgende week, maar vanavond doet een nieuw gezicht haar intrede in hun favoriete soap. Actrice Sara Gracia Santacreu neemt de rol van Maité Santens op zich, de nieuwste aanwinst op het politiebureau.

Het zijn drukke tijden op het politiekantoor, dat vraagt om extra mankracht. Of in dit geval vrouwenkracht. Tim (Jeroen Lenaerts) en Dieter (Raf Jansen) maken vanavond kennis met een nieuwe vrouwelijke politieagente, inspecteur Maité Santens, gespeeld door Sara Gracia Santacreu.

Volgens de makers van ‘Thuis’ was een nieuwe ‘female touch’ in het korps broodnodig. Maités komst vult zo de leegte op het bureau op die Lexi (Belinda Voorspoels) meer dan een jaar geleden achterliet toen de actrice overstapte naar ‘Familie’. “Maité is niet alleen een joviale en warme collega, maar vooral een toffe madam”, zegt Sara Gracia in Het Laatste Nieuws. “Ze zou daarom gerust mijn vriendin kunnen zijn.”

In het voorfilmpje hing er ook al meteen spanning in de lucht tussen haar en Tim. Maité heeft geen partner of kinderen. “En het is aanvankelijk onduidelijk waarom ze wordt overgeplaatst. Maar dat komt nog wel aan bod en zal dan voor wat gedoe zorgen”, lacht de nieuwe ‘Thuis’-actrice. Sara Gracia stond eerder vooral op de planken in het theater en was hiervoor al te zien in ‘GoGoGo!’ op Ketnet en in een kortfilm van Adil El Arbi en Bilall Fallah.

Populair

Laatste nieuws