Nieuwkomer Brik Van Dyck onthult: zo is de sfeer achter schermen bij 'Familie' TV en Radio
TV en Radio

Nieuwkomer Brik Van Dyck onthult: zo is de sfeer achter schermen bij 'Familie'

Nieuwkomer Brik Van Dyck onthult: zo is de sfeer achter schermen bij 'Familie'

De cast van ‘Familie’ is opnieuw een gezicht rijker. Onlangs dook Brik Van Dyck op als Eddy in de populaire VTM-soap. Na drie eerdere gastrollen in de reeks heeft de acteur deze keer een grotere rol beet. Als acteur heeft hij al op veel verschillende sets gestaan, maar hoe gaat er bij ‘Familie’ echt aan toe achter de schermen?

“Dit is al mijn vierde rol in ‘Familie’’, vertelt Brik Van Dyck in TV-Familie. Twee keer had hij een kleine gastrol te pakken, de derde keer speelde hij de ontvoerder van Amélie in de ‘Familie’-webreeks ‘Spoorloos’. “Dat beviel me zo dat ik zei dat ze me altijd mochten bellen voor een grotere rol. Eentje met wat meer vlees aan. En voilà”, klinkt het bij de acteur.

Brik kruipt in de huid van Eddy, een ex-gedetineerde én jeugdvriend van Benny (Roel Vanderstukken). “Ja, en die twee willen hun vriendschap nieuw leven inblazen”, vertelt hij. Maar ook in het echt lijkt het goed te klikken tussen de twee acteurs. “Aangezien Eddy in het gezin van Benny verzeilt, heb ik vooral veel contact met Roel, Belinda Voorspoels (Samira) en de drie tieners”, legt Brik uit. “En we hebben al goed gelachen.”

“Ik werd warm ontvangen, ja”, moet de nieuwe ‘Familie’-acteur besluiten. “Gezien mijn eerdere gastrollen kende ik de ploeg en de manier van werken al een beetje.” Sommige crewleden kende de acteur nog van bij ‘Zone Stad’ of ‘Louislouise’, maar ook met Jaak Van Assche (Alfons) stond hij ooit op de set van ‘F.C. De Kampioenen’. Dat verliep dus heel vlot. “En bij ‘Familie’ word je ook culinair verwend”, lacht Brik ten slotte.

Populair

Laatste nieuws