Janine Bischops (81) vreest ergste voor gezondheid: "Euthanasiepapieren in orde" Vlaamse celebs
Vlaamse celebs

Janine Bischops (81) vreest ergste voor gezondheid: "Euthanasiepapieren in orde"

Janine Bischops (81) vreest ergste voor gezondheid: "Euthanasiepapieren in orde"

Janine Bischops, die momenteel tegelijk in ‘Familie’ en ‘#LikeMe’ schittert, deelt somber nieuws over haar gezondheid. De 81-jarige actrice hakt dan ook meteen een moeilijke knoop door.

In de populaire jeugdserie ‘#LikeMe’ lijdt Janine Bischops personage aan alzheimer. “Het is zo goed dat alzheimer kan worden aangekaart in een serie voor jonge mensen”, denkt de actrice erover in Dag Allemaal. “Mensen worden steeds ouder, maar er is ook steeds meer dementie. Ik ben blij dat ik deze rol heb mogen spelen”, bedenkt ze zich.

Toch is dat niet altijd een even gemakkelijke opgave geweest. Janine heeft de vreselijke ziekte namelijk al meermaals van dichtbij meegemaakt. “Mijn beste vriendin Lisette is ook dement en zit in een home. Zij herkent zelfs haar man en kinderen niet meer”, vertelt ze openhartig. “Dat is bijzonder hard. En dan Nicole…” Nu Janine zelf de 80 voorbij is, speelt dat soms wel eens in haar hoofd: “Soms vraag ik me af: ben ik de volgende?”

Daarom hakt de ‘Familie’-actrice nu al een moeilijke knoop door. “Ik heb al tegen mijn kinderen gezegd dat het voor mij dan niet meer hoeft”, besluit ze. “Ik ben volop bezig om mijn euthanasiepapieren in orde te brengen. Misschien ben ik nog 20 jaar goed, maar ik wil gerust zijn. Als ik iets ergs mankeer, wil ik dat ze mij gewoon laten gaan. Al hoeft dat nog niet meteen morgen te geburen, hoor”, aldus Janine.

Populair

Laatste nieuws