Bijzonder pijnlijk voor Hugo Sigal: "Dat moet hard binnenkomen" Vlaamse celebs
Vlaamse celebs

Bijzonder pijnlijk voor Hugo Sigal: "Dat moet hard binnenkomen"

Bijzonder pijnlijk voor Hugo Sigal: "Dat moet hard binnenkomen"

Soms liggen fictie en realiteit niet al te ver van elkaar. In ‘#LikeMe’ bijvoorbeeld is het personage van Janine Bischops aan het dementeren. Voor Hugo Sigal was het dan ook enorm confronterend om haar partner te spelen in de reeks, aangezien Nicole Josy, zijn vrouw in het echt natuurlijk, ook aan alzheimer leed.

“Die opnamen waren heel moeilijk”, geeft Janine Bischops toe in Dag Allemaal. “En niet alleen voor Hugo, ook voor mij.” Nicole was er namelijk altijd bij op de set. “Ze zat soms recht tegenover mij terwijl Hugo en ik aan het acteren waren”, legt ze uit. Dat maakte de confrontatie nog wat zwaarder. Toch vermoedt Thomas Van Goethem, bedenker en scenarist van ‘#LikeMe’, dat Hugo het nu, bij het zien van de afleveringen, moeilijker heeft dan tijdens de opnames zelf.

“We hebben destijds seizoen drie en vier door elkaar gedraaid, dus was het niet evident om het geheel te zien. Maar nu komt het echt binnen bij Hugo, hé”, beseft de maker van de jeugdserie. “Ik heb bijna iedere dag contact met hem. Hij is er wel heel fier op.” Van Goethem heeft zelfs de indruk dat het gezien de situatie best goed met hem gaat.

“Uiteraard is hij nog verdrietig, maar tegelijk is hij enorm gecharmeerd door de liefde en het respect dat hij krijgt van de mensen uit het vak, z’n fans en iedereen die hij tegenkomt”, weet hij te vertellen. “Hugo is ook blij om te zien dat mensen zijn beslissing respecteren dat hij verder wil. Ik ben er zeker van dat Hugo er na verloop van tijd weer bovenop komt, ook al zal het verdriet nooit helemaal slijten”, aldus Van Goethem.

Populair

Laatste nieuws