Imponerend Ajax knikkert Ronaldo uit CL, ook Barcelona naar halve finales Sport

Imponerend Ajax knikkert Ronaldo uit CL, ook Barcelona naar halve finales

Het erg verrassende Ajax en Barcelona stoten door naar de halve finales van de Champions League. Ajax stuntte andermaal en schakelde Juventus uit na een 1-2-overwinning in de terugwedstrijd. Barcelona won makkelijk van Manchester United (3-0).

Barcelona had aan de rust al de schaapjes op het droge dankzij een geweldige Lionel Messi. Hij zorgde voor een 2-0-voorsprong tegen Man U. Barça had ook de heenmatch al met 0-1 gewonnen. Na de rust dikte Coutinho de score nog aan tot 3-0. Romelu Lukaku is dus uitgeschakeld.

Cristiano Ronaldo en Juventus liggen eruit. Juve klom nochtans nog wel op voorsprong tegen Ajax dankzij een kopbaldoelpunt van Ronaldo. Ajax stelde nog voor de rust gelijk via Donny van de Beek. In de tweede helft imponeerde Ajax met bij vlagen fantastsich voetbal. Matthijs de Ligt zorgde met een rake kopbal voor de 1-2 en de bijhorende kwalificatie. De heenmatch was op een 1-1-gelijkspel geëindigd.