"Hij is er tenminste eerlijk over": Gert Verhulst doet opmerkelijke bekentenis Vlaamse celebs
Vlaamse celebs

"Hij is er tenminste eerlijk over": Gert Verhulst doet opmerkelijke bekentenis

"Hij is er tenminste eerlijk over": Gert Verhulst doet opmerkelijke bekentenis

Gert Verhulst heeft bij Qmusic een bizarre onthulling gedaan. Zo deed hij uit de doeken hoe de liedjes bij Studio 100 geschreven worden en welke hulpmiddeltjes ze daarvoor gebruiken.

Gert Verhulst, de CEO van Studio 100, was te gast bij Qmusic en daar praatte hij onder andere over het toenemende belang van artificiële intelligentie. Bovendien gaf hij toe dat Studio 100 ook al gebruik maakt van het programma ChatGPT. “Ik denk niet dat we het al voor verhalen gebruiken, maar voor liedjes wordt het bij ons wel gebruikt”, aldus Gert.

Echter betekent dat niet dat de liedjes volledig door het programma geschreven worden. ChatGPT wordt volgens de CEO vooral als inspiratiebron gebruikt. “Soms zit er zo’n zin in die alleen een computer kan verzinnen. Dan denk je van: ‘Dat is toch speciaal, dat had ikzelf niet bedacht’”, zei Gert.

Volgens hem is het gebruik van artificiële intelligentie voor het schrijven van liedjes helemaal niet uitzonderlijk. “Alle liedjesschrijvers doen dat”, verduidelijkte Gert. In de comments kunnen ze zijn eerlijkheid wel appreciëren. “Hij is er tenminste eerlijk over. Enkele honderden schrijvers wiens boeken je in de winkel koopt alvast niet”, klinkt het onder andere.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws