Anouk Matton bijzonder scherp voor radiozenders nadat ze eerste single dropt Vlaamse celebs
Vlaamse celebs

Anouk Matton bijzonder scherp voor radiozenders nadat ze eerste single dropt

Anouk Matton bijzonder scherp voor radiozenders nadat ze eerste single dropt

The Masked Singer’ was duidelijk niet genoeg voor Anouk Matton. De dj en wederhelft van Dimitir Vegas heeft de zangmicrobe duidelijk te pakken. Twee weken na haar ontmaskering als Vlinder bracht ze vrijdag haar eerste single uit. Maar de zangeres is niet echt te spreken over de Vlaamse radiostations.

Wie muziek uitbrengt, droomt er natuurlijk van op de radio gedraaid te worden. Maar hier in Vlaanderen blijkt dat geen gemakkelijke taak. Denk maar aan Nathalie Meskens met haar eerste single ‘You Knocked Down My Walls’ amper te horen was. Anouk Matton hoopt dat ze met haar single ‘Neem ik je mee’ meer geluk heeft. Al voelt ze zich als Vlaamse artieste weinig gesteund.

“In mijn dj-projecten vind ik inderdaad van niet, als ik heel eerlijk mag zijn”, biecht Anouk op in HLN Showbits. “Er is precies altijd enorm veel nodig om op de radio gedraaid te worden, terwijl ze Nederlandse of andere internationale artiesten heel gemakkelijk en heel snel spelen”, legt ze uit. “Dat is soms wel jammer. Als Belg zou je verwachten dat je echt gesteund wordt door je eigen land.”

Maar omdat ‘Neem ik je mee’ een Nederlands nummer is, hoopt Anouk dat haar nummer toch een streepje voor heeft. “Ik ben al op bezoek geweest bij Qmusic en Joe. Ik had daar toen een stukje van mijn nummer laten horen en ze waren eigenlijk laaiend enthousiast. Maar om effectief op de radio te komen… We zullen zien”, klinkt het. “Ik vind persoonlijk wel dat het echt een radioplaat is”, aldus de dj en zangeres.

Populair

Laatste nieuws