Kapers op de kust voor Gert Verhulst? "Wordt bij VRT in het geheim aan gewerkt" TV en Radio
TV en Radio

Kapers op de kust voor Gert Verhulst? "Wordt bij VRT in het geheim aan gewerkt"

Kapers op de kust voor Gert Verhulst? "Wordt bij VRT in het geheim aan gewerkt"

Gert Verhulst heeft met zijn ‘De Tafel van Vier’ geen vliegende start genomen en daar is ook niet heel veel verandering in gekomen. Maar krijgt de presentator het binnenkort nog moeilijker om kijkers naar zijn talkshow te lokken?

'De Tafel van Vier' heeft - met alle commotie rond het wokedebat - niet alleen een moeilijke start gekend, de presentator heeft de afgelopen maanden niet veel schade kunnen inhalen. Gert Verhulsts talkshow moet steeds opboksen tegen kleppers als 'Thuis' en 'Familie', stevige concurrentie dus. “De laatste twintig minuten, als de soaps gedaan zijn, komen er plots wel heel wat kijkers bij en dat loopt het op tot 250.000 tot 300.000 kijkers”, stelt HLN-journalist Mark Coenegracht vast in de podcast ‘De Mediawatchers’.

“Als hij dat kan aanhouden, denk ik wel dat het programma een lang leven kan leiden”, denkt de televisiejournalist erover. Maar krijgt Gert Verhulst het binnenkort nog moeilijker en komen er kapers op de kust? Als we Coenegracht mogen geloven, werkt de openbare omroep al een tijdje achter de schermen aan een gloednieuwe talkshow.

“VRT is daar hard mee bezig. Ik mag dat eigenlijk niet zeggen, maar ik zeg het hier toch”, klinkt het bij Coenegracht. “En ik denk niet dat we er nog een halfjaar op gaan moeten wachten.” Al zou de nieuwe talkshow van de openbare omroep niet op hetzelfde tijdstip uitgezonden worden als ‘De Tafel van Vier’. “Dat zal wel wat later op de avond zijn. Je hebt het blok van ‘Dertigers’ bijvoorbeeld, dus als dat gedaan is, zal er vroeg of laat wel iets anders in de plaats komen”, aldus de tv-journalist.

Populair

Laatste nieuws