Frank Deboosere 5 maand eerder dan verwacht met pensioen: dit is er aan de hand TV en Radio
TV en Radio

Frank Deboosere 5 maand eerder dan verwacht met pensioen: dit is er aan de hand

Frank Deboosere 5 maand eerder dan verwacht met pensioen: dit is er aan de hand

Einde van een tijdperk. Frank Deboosere, veruit de meest iconische weerman van Vlaanderen, geeft er maandag al de brui aan bij de VRT. Vijf maanden eerder dan verwacht dus zet hij zijn pensioen in.

Dat Frank Deboosere dit jaar aan zijn ‘afscheidstournee’ - zoals hij het zelf noemt - begon, was al een tijdje bekend. De iconische weerman wordt op 1 augustus 65 jaar, waardoor hij volgens de regels van de openbare omroep met pensioen moet. Onverbiddelijk. Maar dat het VRT-gezicht er nú al de brui aan geeft, komt als een complete verrassing.

Zijn vervroegde vertrek zou te maken hebben met de vele overuren die hij al die jaren heeft gedraaid. Én die bovendien niet uitbetaald zouden worden. Dat schrijft Het Laatste Nieuws. Zaterdag is hij een allerlaatste keer te horen in het Radio2-programma ‘Weekwatchers’. Maandag, op 20 maart dus, zien we Frank nog een laatste keer aan het werk als weerman op Eén.

“En krijgt hij 's avonds nog een eresaluut met het gelegenheidsprogramma ‘Dank weerman Frank' met archiefbeelden, de beste quotes van Frank en groeten van collega's en vrienden”, klinkt het. Maar dit is niet het laatste dat we van Frank zullen horen of zien. “Ik ga in elk geval het goede en het juiste weer proberen duidelijk te blijven maken aan de mensen. Mijn site gaat heel zeker blijven bestaan”, besloot de weerman onlangs nog in ‘Het Uur van de Waarheid' op Radio1. “Want ja, eens weerman altijd weerman natuurlijk”,aldus Frank.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws