Eerste aflevering van nieuwe 'Dertigers' lokt massaal veel commentaar uit TV en Radio
TV en Radio

Eerste aflevering van nieuwe 'Dertigers' lokt massaal veel commentaar uit

Eerste aflevering van nieuwe 'Dertigers' lokt massaal veel commentaar uit

Dertigers’ is terug van weggeweest. Eind december namen we met een kerstspecial officieel afscheid van de oorspronkelijke cast. Gisteren konden we kennismaken met de gloednieuwe vriendengroep. Maar de meningen zijn duidelijk verdeeld.

“Aflevering 1 was al intens”, “Ik vond de eerste afleveringen (je kan alles al bekijken op VRT MAX, red.) alvast geweldig, smaakt naar meer!”, “Zalig”, “Ik blijf kijken” en “Goede acteurs”, lezen we vaak op sociale media. Maar lang niet iedereen is zo positief. “Heel voorspelbaar”, “Lijkt gekopieerd uit de vorige seizoenen”, “Trekt op niet veel”, “De vorige waren beter”, “Moeilijk om te kijken, de oude cast zit nog in mijn hoofd” en “Ik mis de oorspronkelijke acteurs”, klinken de andere reacties. Maar daar denkt Het Laatste Nieuws anders over.

Hun redactie vindt het juist goed dat het deze keer rond een andere vriendengroep draait. “De keuze voor een kersverse cast is overigens een slimme zet van de makers die voor een frisse wind zorgt”, schrijft de krant. “‘Oudgedienden' als Tinne, Saartje en Pieter zijn hierdoor in een vingerknip vergeten. Dat heeft bovenal te maken met de acteerprestaties van de nieuwkomers, die dit keer iets natureller overkomen - altijd mooi meegenomen in een reeks die herkenbaarheid hoog in het vaandel draagt”, klinkt het.

Alleen op scenarieel vlak is ‘Dertigers’ er volgens de krant niet op vooruitgegaan. “Dat uitte zich in enerverende en bijwijlen van de pot gerukte verhaallijnen - net als in de vorige reeksen overigens”, vindt Het Laatste Nieuws. “Zo was ‘t vermoeiend om te zien hoe Sami (Issam Dakka) ei zo na tot paria werd gebombardeerd omdat hij nog geen lief aan de haak had geslagen. Om hem te verrassen willen z'n buddy's elke week een ‘blind date' organiseren. Reden genoeg om je bff's in een bodemloze afgrond te duwen, zou ik denken, maar Sami kwam niet verder dan een schaapachtig lachje.”

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws