-->

Jan Verheyen heeft hartverscheurend nieuws: "De ziekte neemt steeds toe"

Jan Verheyen heeft hartverscheurend nieuws:
Donderdag 16 Maart 2023 - 20:00   I   Foto: Photonews   I   door Redactie

Jan Verheyen viert deze week een grote mijlpaal, want hij mag zaterdag zestig kaarsjes uitblazen. In een nieuw interview heeft de regisseur het onder andere over ouder worden en over de gezondheid van zijn moeder. Zo gaat het de laatste tijd niet zo goed met haar.

Jan Verheyen wordt zestig jaar en volgens hem brengt ouder worden nieuwe prioriteiten met zich mee. “Het besef dat er minder tijd overblijft, zorgt ervoor dat je bewuster moet kiezen”, vertelt hij aan Primo. Wat hij vooral belangrijk vindt, is dat hij lang lichamelijk én geestelijk fit kan blijven.

“Er zijn veel manieren om oud te worden en je hoopt natuurlijk dat je tot de categorie behoort die oud wordt zonder het te zijn”, aldus Jan. Zo geeft de regisseur ook toe dat hij bang is van fysiek verval. Zijn moeder achteruit zien gaan is dan ook erg pijnlijk. “Mijn mama heeft alzheimer en woont al enkele jaren in een woonzorgcentrum. Dat de ziekte steeds toeneemt, vind ik een akelige gedachte”, geeft hij toe.

Gelukkig herkent de moeder van Jan hem nog. “Maar het valt op dat ze alsmaar minder goed onthoudt en begrijpt”, zegt hij. Zo is haar langetermijngeheugen nog redelijk goed, maar haar kortetermijngeheugen niet meer. “Stel dat Anna daar zonder mij op bezoek zou gaan. Ik betwijfel of mama haar kleinkind nog zou herkennen”, klinkt het triest

TAGS  I  Jan Verheyen