-->

Zieke Martine Jonckheere krijgt zware klap te verwerken: "Wordt niet beter"

Zieke Martine Jonckheere krijgt zware klap te verwerken:
Vrijdag 17 Maart 2023 - 13:00   I   Foto: Photonews   I   door Redactie

Martine Jonckheere (66) vecht voor de tweede keer tegen borstkanker. Net zoals zestien jaar geleden moest het voormalige ‘Familie’-gezicht een borstamputatie ondergaan. Hoewel dat goed verlopen is, verneemt de 66-jarige actrice nu enorm slecht nieuws.

Vorige week ging het niet al te best met Martine Jonckheere. “Voor het eerst sinds mijn operatie voel ik mij in een dip belanden en dat terwijl ik nog niet eens met die pil (Martine moet nog 5 jaar hormoontherapie ondergaan, red.) gestart ben”, schreef de actrice vorige week in haar column voor Het Laatste Nieuws. Nu gaat het helaas niet veel beter met haar. Haar angsten beginnen haar namelijk parten te spelen.

Deze week werd Martine samen met Lize Feryn en enkele andere West-Vlaamse bekende gezichten geïnterviewd voor het 30-jarige bestaan van de regionale zender Focus-WTV. “Er wordt veel gelachen”, vertelt ze. “Tot Lize vertelt dat haar mama enkele jaren geleden gestorven is aan borstkanker. Ik krijg een krop in mijn keel.” Lizes verhaal bleef duidelijk nog lang nazinderen. “Het wordt er niet beter op als ik lees dat ook de mama van Evi Hanssen overleden is.” Arlette (75) verloor dinsdag haar strijd tegen borstkanker.

“Na mijn eerste operatie in 2006 bracht ik een pruikenlijn op de markt. Evi vertelde me ooit dat haar mama zo'n pruik had gekocht en dat het haar zo mooi stond. Dat ze nu, na al die jaren, haar strijd heeft verloren, stemt mij intriest”, zegt Martine diep bedroefd. “Mijn oprechte medeleven, liefste Evi.”

“Mag mezelf gelukkig prijzen”

Maar Martine beslist haar hoofd niet te laten hangen. Samen met haar man Filip is ze naar Egypte vertrokken voor een welverdiende vakantie. “Ik mag mezelf gelukkig achten dat ik nog kan genieten van het leven”, besluit de voormalige ‘Familie’-actrice. “Maar hoog boven de wolken sluit ik mijn ogen en kan ik maar aan één ding denken: aan Evi en haar mama.”

TAGS  I  Martine Jonckheere  I  Familie  I  Lize Feryn  I  Evi Hanssen