-->

Zanger DAAN verliest op korte tijd twee dierbaren: "Moeilijk om te vatten"

Zanger DAAN verliest op korte tijd twee dierbaren:
Zondag 19 Maart 2023 - 10:30   I   Foto: Photonews   I   door Redactie

Na zes jaar brengt Daan Stuyven, die over een goede twee weken te zien is in het nieuwe seizoen van ‘Liefde voor Muziek’, een nieuwe plaat uit. Hij maakte ‘The Ride' om een zware periode achter zich te laten. De zanger is namelijk op korte tijd zijn papa en zus verloren.

“Het was heel hard, ja. En het vraagt veel tijd om me daarbij neer te leggen”, vertelt DAAN openhartig in Primo. “Mijn vader is tot op het einde van zijn leven dingen blijven maken. Hij tekende verder en bleef op die manier levend artiest. Mijn zus heeft ook een intense dappere strijd geleverd tegen kanker.” Het ging een hele tijd goed met haar, tot bleek dat er uitzaaiingen waren.

“Ze was niet meer te redden”, klinkt de zanger diep bedroefd. “Het afscheid was even moeilijk als bij papa, want ook mijn zus was heel helder en aanwezig toen ze stierf. Dat maakt het heel vreemd om afscheid te nemen”, vervolgt hij. “Tot op de laatste minuut wist ze perfect wat er gebeurde. Het was moeilijk te vatten dat ik tot op het laatste moment met haar over alles kon praten.”

DAAN draagt zijn nummer ‘Morning Sun' draagt hij dan ook op aan hen. “Het beste voor mezelf was blijven liedjes creëren. En proberen dankbaar te zijn voor het feit dat ik er zelf wél nog was”, besluit hij. “Ik had geen boodschap aan een triestige cd. Ik wou een strijdbaar album dat verlossend zou zijn om live te brengen. En ik heb dat zo ervaren tijdens de shows die ik in februari heb gespeeld. Het was euforisch en deugddoend. Soms moet je jezelf een schop onder je gat geven. Het leven gaat verder”, aldus de zanger.

TAGS  I  Daan Stuyven  I  Liefde voor Muziek